Zomer
!

Ali & Jacob Schelp

Ali en Jacob zijn 10 en 11 cm. hoog en de lappen moeten zelf gevilt worden van merinowol en zijde. Ali draagt st-Jacobschelp als jurkje en beiden hebben een Alikruik op het hoofd.

Mieneke Mier

Mieneke is 12 cm. hoog en ze wordt gemaakt van rood-bruin sprookjesvilt en zijde.

Aron's Kelk

Aron’s Kelk is 11 cm. hoog en wordt gemaakt van sprookjesvilt en vilt met een kleine groen randje. De stamper van de kelk wordt versierd met groene glaskralen.

Lonneke Libelle

Lonneke Libelle is 12 cm. hoog en ze wordt gemaakt van paars-lila-blauw sprookjesvilt. Haar vleugels zijn van organzazijde en haar staartstuk is versierd met glaskralen.

Zomerbuitje

Zomerbuitje zorgt voor verkoeling als haar vriendin Zomerzonnetje lang op bezoek is geweest. De natuur maar ook de mensen maken dankbaar gebruik van haar komst. Soms wil Zomerbuitje nog even met haar vriendin kletsen en gek genoeg wil dan bijna altijd hun vriend Regenboog daar ook bij zijn. Regenbuitje is 19 cm. hoog en het geheel met paraplu en wolken is 45 cm.

Zomerzonnetje

Van het zomerzonnetje wordt iedereen blij. Als je goed naar haar kijkt dan zie je haar gloeien. De bloemen gaan open, de mensen gaan fluiten. Goh, wat moet het toch heerlijk zijn een zomerzonnetje te zijn. Zomerzon zelf is 20 cm. hoog en het geheel met parasol en zonnetje is 45 cm.

Dolfijn

De dolfijn is een superintelligent dier die aanvoelt in wat voor stemming je bent. Wist je dat een dolfijn precies weet wanneer een vrouw zwanger is? Zwemmen met een dolfijn lijkt me helemaal het einde.